our values

Vijesti

01/01/1970

Brojne aktivnosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovıne

Povodom 1. marta – Dana nezavnisnosti Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici priredili su vrlo bogat program.
U četvrtak, 28. februara. 2019, djeca Vrtića „Maarif“ zajedno sa svojim učiteljicama priredila su prijatno druženje uz pjesmu i recitacije u prepunoj konferencijskoj sali.
U sklopu programskog sadržaja učiteljica Irma Ahmić uz podršku svojih kolegica upriličila je humanitarni bazar na kojem su gosti imali priliku probati poslastice i dati svoj prilog za humantarnu akciju.
Sekcije naših škola vrijedno su radile na ukrašavanju unutrašnjosti školskih objekata pa je sve odisalo bosanskim duhom.
Hajmo, Bosno, Bosno…
U organizaciji Vlade Kantona Sarajevo prvi put Dan nezavisnosti BiH svečano se obilježio i na otvorenom. Učenici horske sekcije škola „Maarif“ uzeli su učešće i u toj manifestaciji, te sa učenicima drugih škola Kantona Sarajevo pjesmom proslavili značajni datum svoje domovine.
U ponedjeljak, 04. marta 2019, učenici Osnovne i Srednje škole „Maarif“ uz veliku podršku profesorice muzičke kulture, Sabrine Fejzić-Đulančić i profesora historije, Arnesa Džide, kao i ostalih profesora koji su dali veliki doprinos, priredili su svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti. U prijatnom kulturno-umjetničkom programu uživali su roditelji, nastavnici i ostali gosti.
Posebnu čast i zadovoljstvo svojim prisustvom ukazao nam je ambasador Republike Turske, njegova ekselencija Haldun Koç. Gospodin Koç obratio se prisutnima i tom prilikom čestitao učenicima i nastavnicima na predstavljanju bogatog sadržaja, kao i Upravi i svima koji su dali doprinos da škole za kratko vrijeme u prvoj godini svoga osnivanja već postave snažne temelje za buduće djelovanje.
Prilikom posjete kampusu škola „Maarif“ ambasador Koç posjetio je polaznice umjetničkih radionica koji su dio velikog projekta u realizaciji škola „Maarif“, gradske uprave „Konya“ i TIKE.