U mesdžidu naše škole održana je mevludska svečanost

U mesdžidu naše škole održana je mevludska svečanost

Januar 27, 2020

U četvrtak 14.11. 2019. u mesdžidu naše škole održana je mevludska svečanost, kao kolektivni izraz osjećanja ljubavi prema poslaniku Muhammedu, a. s., ali i kao tradicionalni okviri putem kojih su generacije muslimana u Bosni ispoljavale svoju ljubav prema svom najljepšem životnom uzoru, posljednjem Allahovom poslaniku i vjerovjesniku Muhammede a.s. Posebnu čar mevludu dali su učenici naše škole, koji su učestvovali u pripremi i realizaciji svih aktvinosti povodom ovog veoma značajnog događaja.
Prigodno predavanje održao je hfz. Amar ef. Bašić, kao predstavnik Medžlisa IZ Sarajevo, koji je ukazao na etičnost Allahovog poslanika Muhammeda, a. s., te pozvao prisutne da slijede put svog voljenog poslanika u svakodnevnom životu.
Hafiz Bašić istakao je da su mevludi bili i ostali tradicionalni izvori duhovnosti koji su napajali generacije muslimana ljubavlju prema Allahovom miljeniku i zato ih treba održavati i još da trebamo biti ponosni i sretni što se radujemo rođenju Allahovog miljenika Muhammeda a.s.

Kontaktirajte Nas

Možete nam pisati za sve što želite da znate o našoj školi.

Za ostala pitanja
Kontaktirajte Nas
Vaša škola Izaberi