Akademsko Osoblje

Akademsko Osoblje

Temeljna uloga nastavnika jeste pružiti pogodno tlo za učenje i orijentaciju učenika.

S ove tačke gledišta, Turska fondacija “Maarif” u obrazovnim aktivnostima ima koristi od kompetentnih nastavnika koji imaju pedagošku kvalifikaciju, vole podučavati i učiti, shvataju važnost vlastitih postupaka i pripadaju uzornom karakteru svog okruženja.

U zapošljavanju obrazovnog osoblja Fondacija koristi potvrdu o kvalifikaciji učiteljske profesije kao referencu i razmatra kriterijume poput pedagoške obuke, poznavanja domena, stranog jezika, znanja opće kulture, sposobnosti komuniciranja, svijesti o historiji i kulturi i otvorenosti za naučno-tehnološki razvoj.


Fondacija vodi računa o profesionalnom razvoju angažovanih nastavnika.

Kao rezultat toga, nastavnici “Maarifa” povremeno se educiraju na licu mjesta ili na daljinu, koje im pruža tehnološke alate, kontinuirano obrazovanje povezano s predmetima poput poznavanja domena, efikasnih nastavnih vještina, psihološkog savjetovanja i usmjeravanja, komunikacije s roditeljima i učenicima i multikulturalnog obrazovanja u 21. stoljeću.


Kako bi se osigurali pozitivni odnosi i efikasna komunikacija između nastavnog osoblja, Fondacija nastavnicima redovno predstavlja nekoliko takmičenja vezanih za turski i lokalne jezike. Fondacija surađuje s visokim obrazovnim ustanovama u Turskoj i u raznim državama u pogledu razvoja akademskog i profesionalnog pedagoškog okvira.

Fondacija duboko poštuje lična prava svog obrazovnog tima i nastoji održati njihov moral i motivaciju.

Nastavno osoblje u osnovnoj i srednjoj školi


Arnes Džido, Nastavnik historije

Kontaktirajte Nas

Možete nam pisati za sve što želite da znate o našoj školi.

Za ostala pitanja
Kontaktirajte Nas
Vaša škola Izaberi