Sarajevske Maarif Škole

Sarajevske Maarif Škole

Sarajevske Maarif Škole

Današnji svijet se mijenja i napreduje velikom brzinom i pri tome igra važnu ulogu u dinamici društava. Turska fondacija “Maarif” ima za cilj obučiti kvalificirane ljude koji će sudjelovati u ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju tih društava. Stoga, Fondacija pridaje veliki značaj povjerenju, kolaboraciji, solidarnosti, transparentnosti, naglasku na dobroti, sveobuhvatnosti, univerzalnosti, sposobnosti i zaslugama.


Turska fondacija “Maarif” prihvata obrazovanje usmjereno na inovacije, koje ima obilježja odgovaranja na zahtjeve vremena i zasnovano je na nauci koja nosi zajedničko naslijeđe čovječanstva, osjetljivo je na kulturnu raznolikost, a naglašava univerzalne, nacionalne i regionalne vrijednosti, zahtijeva znanje, sposobnost i vrijednost.


Fondacija želi predstaviti efikasno obrazovanje zasnovano na osnovnim vještinama, vrijednostima i naukama i pridaje važnost usvajanja tih elemenata kod učenika na paralelni, holistički i uravnoteženi način.


S obzirom na to da prihvata čovjeka kao posebno i dragocjeno biće od rođenja, Turska fondacija “Maarif” smatra svako ljudsko biće blagom. Suštinska stvar u nastavi jeste educirati ljude na pravom putu i otkriti dragulje koji su skriveni u njima. Uzimajući u obzir razlike svakog od nas, "Razumijevanje “Maarif” obrazovanja" ima za cilj obučiti ljude s prirodnim vještinama i kvalifikacijama. Osoba karaktera, pored svojih inherentnih osobina, prisvaja bogatstvo i iskustvo društva u kojem je odrasla i postaje "jedinstvena" osoba s vještinama, kvalifikacijama i znanjem. Na osnovu ovog načela u školama “Maarif” nudi se specifična nastava prema individualnim kvalitetima, sklonostima i interesima svakog učenika.

Kontaktirajte Nas

Možete nam pisati za sve što želite da znate o našoj školi.

Klikoni për të bërë një pyetje.
Kontaktirajte Nas
Shkolla jote Zgjidhni